Service en veelgestelde vragen

Bij Shohin Vision streven wij naar de ultieme klantbeleving en service. Neemt u gerust contact met ons op via het contactformulier of mail ons via klantenservice@shohinvision.com

Algemeen

Lees hier de Algemene voorwaarden Shohin Vision.

Bij Shohin Vision respecteren wij uw privacy en verwerken uw persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

Voor nadere toelichting zie onze privacy pagina.

Komt u er niet uit of heeft u een opmerking of suggestie? Neemt u dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of bel ons.

Heeft u een klacht over één van onze producten dan kunt u een e-mail sturen naar klantenservice@shohinvision.nl of gebruik ons online contactformulier. Vermeld u daarin a.u.b. uw persoonsgegevens, datum bestelling, uw bestelnummer en de aard van uw klacht.

Wij proberen u binnen 1 werkdag terug te koppelen. Uiteraard zullen wij ons best doen om uw klacht naar tevredenheid op te lossen!

Verzenden & Retouren

Bij Shohin Vision zijn we graag transparant. Al uw bestellingen binnen Nederland worden thuisbezorgd door Post NL. Wij rekenen hier de gebruikelijke kosten voor die Post NL in rekening brengt (€6,95)

Bij besteding vanaf €200,- zorgt Shohin Vision ervoor dat uw bestelling veilig wordt thuisbezorgd door Post NL zonder dat hier extra kosten voor worden gerekend.

De verzendkosten voor bestellingen buiten Nederland zijn afhankelijk van het land van bestemming. Voor meer informatie over de tarieven van verzendig buiten Nederland kunt u hier ten alle tijden lezen.

Shohin Vision probeert uw bestelling zo snel mogelijk naar u te verzenden. We hebben echter geen vaste verzendtijdgarantie, dit omdat elke bestelling speciaal voor u wordt ingepakt zodat er geen schade kan voorkomen bij verzonden goed. Op het moment van verzenden ontvangt u een email met daarin de verzendmethode en desbetreffende track en trace code.

Let u alstublieft op dat al onze bestellingen per pakket worden bezorgd, en dat verzekerde pakketpost een handtekening voor ontvangst vereist.

Houd rond de feestdagen rekening met extra drukte bij PostNL, dat voorkomt teleurstellingen tijdens deze mooie dagen.

Het annuleren van een bestelling is kostenloos, zolang deze nog niet is verstuurd.
Indien Shohin Vision reeds een betaling van u heeft ontvangen, dan zullen wij de aankoopsom, na goede ontvangst van de retourzending, aan u terugstorten.

Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan heeft u de mogelijkheid om zonder opgave van reden het product te retourneren. De zichttermijn bedraagt 14 dagen ingaande op de dag van levering. Uitzondering hierbij zijn bomen & producten die zijn afgeprijsd. Het product kan alleen ongebruikt/onbeschadigd geretourneerd worden.

Alle annuleringen, ruilingen en retourneringen graag schriftelijk aan Shohin Vision kenbaar maken. Vermeldt u hierbij a.u.b. in ieder geval uw volledige naam en bestelnummer en de artikelen die u wenst te annuleren, ruilen of retourneren.

  • Let wel op dat u uw bestelling alleen kunt retourneren als deze ongebruikt en onbeschadigd zijn. Ter verbetering van onze klantenservice, zouden wij het op prijs stellen wanneer u ons de reden hiervan laat weten.
  • Voor het terugbetalen van reeds betaalde bedragen hebben wij tevens uw bankrekeningnummer nodig. Klanten uit België dienen tevens het IBAN en BIC/Swift nummer van hun eigen bank te vermelden. Let op: het rekeningnummer dat u opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan u de betaling aan Shohin Vision heeft gedaan. Dit i.v.m. eventuele fraude met terugbetalingen.
    Eventueel reeds betaalde bedragen worden binnen maximaal 14 werkdagen na retourmelding aan u terugbetaald.
 
Retouradres:
Shohin Vision
Pastoor van den Bergstraat 5
1921 XN, Akersloot

Bestellen

Shohin Vision kent een aantal mogelijkheden voor het afrekenen van uw bestelling:
 
VOORUITBETALEN
U kunt het totaalbedrag overmaken naar IBAN nr.:
NL12 RABO 0341 5953 30 t.n.v.: Shohin Vision.
Let op: vergeet niet uw bestellingsnummer te vermelden bij de betaling!
 
iDEAL
Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Kijk voor meer informatie op de website van iDEAL.
 
PAYPAL/CREDIT CARD
U betaalt electronisch via PayPal. U betaalt met uw eigen e-mailadres en wachtwoord. U hoeft geen saldo aan te houden. Bij Credit Card betalingen hoeft u geen account te hebben bij PayPal. Kijk voor meer informatie op de website van PayPal.

Helaas kunnen we niet voorkomen dat onze mails soms in de spambox belanden. Heeft u alsnog geen bevestigingsmail kunnen vinden, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via klantenservice@shohinvision.nl. Bij overboekingen kan het 1 tot 5 werkdagen duren totdat het geld op onze rekening wordt bijgeschreven. Bij betalingen zoals iDeal of Creditcard wordt de bevestiging direct verzonden.